top of page
Etsi
  • minnaarve

Turun taiteen koti

Päivitetty: 28. kesäk. 2022

Tähdet ovat olleet kohdallaan ja palaset loksahdelleet paikoilleen ripeässä tahdissa Turun Taiteen talon synnyssä. Taiteen talon lähti liikkeelle visiosta elävästä taiteen kodista keskellä Turkua. Turun taiteilijayhteisöjen oli aika saada pysyvät työskentelytilat ja Turku tarvitsee vetovoimatekijöitä kaupunkia elävöittämään. Ja nyt keväällä entiseen Rettigin tupakkatehtaaseen muutti Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön yli 40 taiteilijaa. Ja tämä on vasta alku. Vahva luova yhteisö Vanhankaupungin ytimessä on aidon kulttuurikaupungin merkki.

Taiteen talon ympärillä on paljon hyvää energiaa ja myönteistä hyrinää. Talo kiinnostaa paitsi taideyhteisöjä ja kulttuuripiirejä myös laajemmin turkulaisia. Se tuo kaivattua uutta elämää Vanhalle Suurtorille ja hyvän syyn tulla kiertelemään näitä Turun upeita vanhoja kortteleita ja pihapiirejä.
Taiteen talon kesä starttaa jo tähän vuoteen ja tulevaksi kesäksi on tulossa monenlaisia pop up -tapahtumia. Luvassa on ainakin ruokafestivaalit, musiikkitapahtumia, lasten ja nuorten muotoilukasvatuksen päiväleiri, taidenäyttelyitä ja kuvataidekursseja.

”Kulttuuri tekee hyvää” oli teemana, kun Turku vietti Euroopan kulttuuripääkaupunkivuottaan 2011. Taide, kulttuuri ja luovat alat vahvistavat hyvinvointia sekä alueen elinvoimaa. Kulttuuri on osa hyvää elämänlaatua ja jatkuvaa oppimista ja kulttuurilla on erityinen merkitys myös hyvinvoinnin edistämisessä sekä yksinäisyyden torjumisessa. Lisäksi luovien alojen merkitys kasvaa myös taloudellisessa mielessä koko ajan.

Taiteen talo on hieno avaus suuremmalle, kaupunkia ja asukkaiden hyvinvointia kehittävälle kokonaisuudelle. Päämääränä on taiteen ja luovien alojen toimintaedellytysten turvaaminen ja kehittäminen, Vanhankaupungin merkittävä elävöittäminen ja aivan uudenlaisen toiminnan luominen Turkuun.


Kuva on viime kesän Ilmiö-festarilta. Tänä vuonna Ilmiö järjestetään jälleen Rettigillä, nyt virallisesti osana Taiteen talon kesää.
0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page