top of page
Etsi
  • minnaarve

Turun keskustan elinvoima syntyy kohtaamisista

Kaupunkien keskustoilla on mahdollisuus olla ainutlaatuisia, yllättäviä ja elämyksellisiä kohtaamisten paikkoja. Kaupallinen keskusta eli kauppatori ja sen ympäristö ja jokiranta, ovat Turun sydän ja toimeliaisuuden ydin.

 

Onnistuvassa kaupungissa uskotaan tulevaisuuteen. Se näkyy mm. investoinneissa. Turun kehittämiseen onkin investoitu mittavasti viime vuosina niin kaupungin kuin yksityistenkin taholta, esim. uudistunut Kauppatori, Taiteen talo, Hansakorttelin uudistus, Wikken kulma ja uusi Börs. Nämä ja monet muut investoinnit yhdessä kaupungin omien elinvoimahankkeiden kanssa näkyvät keskustan vetovoiman ja toimeliaisuuden kasvuna, ne elävöittävät keskustaa ja tuovat sinne ihmisiä.

 

Keskustan elinvoima syntyy yhdessä ja siihen vaikuttaa myös mielikuvat keskustan toimivuudesta. Mielikuvat syntyvät paitsi kokemuksesta myös käsityksistä, joita uutisointi vahvistaa. Positiiviset uutiset vahvistavat positiivista mielikuvaa ja päinvastoin.

 

Turussakin on  viime aikoina keskusteltu tyhjistä liiketiloista mutta data osoittaa, että käyttöaste on pysynyt hyvänä ja keskustan elinvoima on kasvanut tasaisesti. Data osoittaa myös, että keskustan kävijämäärät ovat kasvaneet vahvasti toriremontin jälkeen. Puhutaan siis hyvää ihanasta Turustamme!

  

Onnistuvassa kaupungissa tehdään tilaa myös muille. Tapahtumat tekevät keskustasta elävän ja mahdollistavat kohtaamisia: uudistuneella Kauppatorilla järjestetään lukuisia tapahtumia, kuten mm. Paavo Nurmi Marathon, Pikkulaskiainen, FinFringe, jne. Näin luomme tilaa kohtaamisille ja viihtymiselle.


Tule sinäkin ja ihastu ihanaan Turkuun!

 

 

 

 

 

 

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page