top of page
Etsi
  • minnaarve

Turku kuuluu kaikille

Olen pettynyt Turku Priden päätöksestä. Siihen heillä toki on oikeus. Turun kokoomus jakaa #pride tavoitteet ja nyt meidän annetaan ymmärtää, että sitä ei arvosteta. Itse jatkan työtä siitä huolimatta.


Minulle vähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksien puolustaminen on ollut aina itsestäänselvää. Minulle kyse on ihmisoikeuksista, jotka eivät ole mielipidekysymys. Ihmisoikeudet ovat jakamattomia, toisiinsa liittyviä ja toisistaan riippuvaisia. Ne eivät ole kuin irtokarkkihylly, joista voimme valita monien vaihtoehtojen joukosta mukaamme vain itsellemme mieleisimmät.


Ihmisoikeudet eivät ole neuvottelu- tai rajanvetokysymyksiä. Ne eivät ole mielipideasioita. Eivätkä ne ole valintakysymyksiä.


Tämän pitäisi myös tarkoittaa, ettei ihmisoikeustyössä lähtökohtaisesti edes pitäisi olla puolia valittavaksi, vaan niiden edistämisen ja vankkumattoman puolustamisen tulisi olla yhteinen tavoitteemme. Nyt meitä asian eteen töitä tekeviä jaetaan vuohiin ja lampaisiin.


Ilman oppositiossa ollutta Kokoomusta translaki ei olisi mennyt viime vaalikaudella läpi. Kokoomuslaisilla kansanedustajilla oli vahva rooli myös tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisessä aikoinaan. Varsinais-Suomen Kokoomus ja Turun Kokoomus ovat olleet puolueemme edistyksellisiä voimia kautta aikojen. Olemme tukeneet tasa-arvoista avioliittoa ja translakia myös kaikkien kansanedustajiemme äänellä.


Olen kaupunginjohtajana ja pormestarina nostanut prideliput salkoon ja vaatinut ihmisoikeuksien kunnioittamista ja yhdenvertaisuutta kaikilla mahdollisilla areenoilla pridejuhlasta globaaleille foorumeille ja Euroopan Neuvoston ihmisoikeuspäivään.


Marssin Prideilla tänäkin vuonna kulkueen kärjessä, vaikka Turku Pride ei haluakaan puolueeni kanssa yhteistyötä tehdä. Toivon tietenkin, että päätöstä harkitaan uudelleen. Tasa-arvo ei ole valmis. Sen puolustamiseen tarvitaan kaikkia. Turku kuuluu kaikille.0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page