top of page
Etsi
  • minnaarve

Ylpeästi Pride


Tänään on taas aika tunnustaa väriä tasa-arvon, yhdenvertaisen kohtelun ja ihmisoikeuksien puolesta. Sateenkaariliput nousevat siis salkoon Pride-viikon kunniaksi. Kun aloitin kaupunginjohtajana loppuvuodesta 2017 lupasin edistää turkulaisten tasavertaista kohtelua ja myös ottaa kantaa yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta ja niin olen toiminut. Myös pormestariohjelmassa linjaamme, että edistämme kaikkien ihmisten yhdenvertaista kohtelua ja tasa-arvoa kaupunkilaisten keskuudessa ja kaupungin toiminnassa.Minulle on tärkeää, että Turku kaupunkina näyttää esimerkkiä sille, että jokaisella on oikeus rakastaa ketä haluaa ja olla oma itsensä. Pride-juhlat ovat ilmentymä sille työlle, jota on tehtävä vuoden jokaisena päivänä. Tasa-arvo, samoin kuin ihmisoikeudet ovat asioita, josta ei voi tehdä kompromissejä. Niiden eteen teemme kaupunkina töitä joka päivä. Vastuuta yhdenvertaisuuden edistämisestä on kannettava muutoinkin kuin Pride –viikon muistattamana.


Kaupungeilla on tärkeä rooli ihmisoikeuksien edistämisessä ja suojelemisessa tässä maailman ajassa, jossa ihmisoikeudet ovat vaarassa ympäri maailman myös useissa Euroopan maissa.


Suomessa hallitus on luvannut uudistaa translain. Lakiesitystä ei ole kuulunut, eikä näkynyt lupauksista huolimatta. Missä lakiesitys viipyy? Sillä on iso merkitys heille, joita asia koskee.


Lähde siis mukaan marssille lauantaina. Vaaditaan yhdenvertaisuutta lain edessä ja näytetään esimerkillä että Turku on tasa-arvoinen, suvaitsevainen ja Turku kuuluu kaikille! Love with Pride!
0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

ความคิดเห็น


bottom of page